søndag den 15. december 2013

15. december: Seks steps til et flot og skulptureret ansigt (Kontur, blush og highlighter)

Hvem drømmer ikke om at have de perfekte høje og feminine kindben? Jeg gør i hvert fald. Men heldigvis findes der en metode til at fake'e kindben med makeup. Se her hvordan:


Step 1: Foundation og concealer
For at skabe en flot og perfekt hud kræver det en jævn hudtone. De fleste mennesker er ikke født med en totalt fejlfri hud - flere oplever rødme, "gråhed", pigmentpletter eller bumser, og det er her, at foundationen og concealer kommer ind og gør en kæmpe forskel! Der findes forskellige dækkeevner på foundations - tag kun den dækkeevne, som du har brug for. Hvis du fra naturens side har en flot hud, behøver du ikke en fulddækkende foundation, der dækker og skjuler hele huden. Den foundation, som jeg har brugt i dag er medium- til fulddækkende, men havde også et par bumser i panden og rødme omkring næsen. 
Et problem som er vigtigt at huske på er, at foundation udligner alle skygger i ansigtet, og man kommer derfor til at se ret "flad" ud, hvis man vælger at stoppe allerede efter dette step. 

Step 2: Tilføj en lysere concealer som highlighter
Hvis man nu også havde en creme bronzer, ville det også være her den skulle bruges... Men det har jeg desværre ikke - så derfor nøjes jeg med den lysere concealer alene :-) Som I kan se på billedet, skal man lysne midten af panden, næseryggen (og ikke hele næsen!), under øjnene og langs næsen, hagen og kæben. Disse streger skal selvfølgelig tones godt ind i foundationen :-)

Step 3: Pudder
Det er ikke særligt charmerende at ligne en svedig gris, så derfor husk pudder, især hvis foundationen får huden til at skinne, ligesom min gør. 

Step 4: Bronzer
Normalt er en bronzer/solskinspudder fyldt med glimmerpartikler, men her er det en fordel at vælge en som er 100 % mat, da bronzeren her skal bruges til at skabe skygger og ikke "sommerglød". Skyggerne skal lægges i en linje fra øre til mundvig, tindinger, pandens hårgrænse, under kæben og evt. også langs næsen. Altså mere eller mindre alle de steder, hvor der ikke blev tilføjet en lysere concealer :-)


Step 5: Blush
Det er et step, som jeg synes er det vigtigste! Hvis valget står mellem enten en bronzer eller en blush, ville jeg gå efter blushen! Blush er hvad man i gamle dage kaldte "kinderøde" :-) Det bruges til at bringe rød og liv i ansigtet, mens at en mat bronzer "kun" bruges til at skulptere. Jeg har valgt at bruge MAC's Melba blush, da den er meget universal og passer til alle hudtoner. Det lyserøde i blushen komplimentere de "kolde" piger som mig og den ferskenfarvet del af blushen passer perfekt til de "varme" piger :-)
Blush skal placeres midt på kindbene, oven på bronzeren. En huskeregel med blush er at den ikke må gå længere end ind mod næsen end midten af øjet, og den må ikke gå længere ned end næsetippen. Det er lettest at placere blushen rigtigt, når man ikke smiler, fordi smilet skaber nogle "forkerte" linjer i ansigtet.

Step 6: Highlighter
Dette step er egentlig ret valgfrit, men jeg kan godt nu godt lide det :-)
En highlighter på denne måde er fyldt(!!!) med glimmer. Og a little goes a very loong way! Den skal kun bruges på toppen af kindbene, lige over blushen, langs næseryggen og ved amourbuen (buen ved overlæben).

Og hermed er huden blevet forvandlet fra at være kedelig, grim og flad til at være flot og skulptureret. 

Step 7: Resten af makeuppen :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tusind tak for din kommentar på forhånd! :-)