onsdag den 18. december 2013

18. december: Vælg øjenskygge efter din øjenfarve

Jeg synes virkelig at øjne er magiske! Det er derfor super vigtigt at fremhæve øjnene i et hvert makeup look, hvis der altså ikke er fokus på læberne i stedet ;-) Jeg har her samlet en guide (efter at have læst MANGE forskellige hjemmesider igennem) til hvilke farver, du skal gå efter med lige netop din øjenfarve.

Når man skal vælge øjenskygge efter sin øjenfarve, har man et valg om enten at vælge nogle farvernuancer som ligger tættest på sin egen farve (blå øjne kan altså godt bære blå øjenskygger) eller vælge nogle farver, som ligger modsat sine egne øjne. 

Dette indlæg kan læses i sammenhæng med dette indlæg, der fortæller om, hvordan man sammensætter forskellige øjenskygger. 

Blå øjne
Blå øjne er meget køllige i farven, og derfor kan det være oplagt at lade øjenskyggerne være varme, som fx brun, guld, kobber, bordeaux eller naturlige farver, som ligger ovre i det brune og ferskenfarvet spektrum. Men som sagt kan man også være ligeglad med ovenstående og gå efter andre kolde farver som havblå, grå og sølv.

Grå øjne
De grå øjne minder meget om de blå øjne, og grålige øjne kan derfor også bære de samme farver, bare også i lidt klare nuancer. Metalliske farver er super flot til grå øjne, da det vil fremhæve øjenfarven ekstra meget. Forskellige nuancer af lilla, blomme og rosa passer også fint til grå øjne.

Grønne øjne
Til komplementære farverne til grønne øjne er lilla, rosa og blommefarver. Ligeledes vil også bronze, guld, fersken og abrikosfarver også fremhæve de grønne øjne. Hvis man har lyst til at vælge grønneskygger skal man gå efter armygrøn, skovgrøn og guld. 

Brune øjne
Brune øjne kan mere eller mindre bære alle farver! Dog er jordfarver en sikker vinder til et naturligt look, ellers er alle klare farver flotte, og guld, brun, blå, grå og lilla virkelig også flot til brune øjne. Brune øjne er varme, og det kan derfor være en fordel at vælge køllige øjenskygger, for at skabe en tydelig kontrast mellem øjenskyggerne og øjnene.

Hasselfarvede øjne / Hazel eyes
Jeg ved ikke om navnet på disse øjne er rigtigt oversat til dansk, eller om begrebet overhoved bruges på dansk, men ikke desto mindre er det en (eller faktisk to) øjenfarve(r)! Det er den øjenfarve som jeg selv har (søg rundt på bloggen, hvis du vil se close-ups af dem). Det som kendetegner denne øjenfarve er, at de oftest er brune inde ved pupillen og grønne eller blå yderst. Hasselfarvede øjne har den fordel, at ejerne lidt selv kan bestemme hvilken farve, de vil fremhæve, for de kan variere fra at være grønne, til brune, til gyldne og med hint af grållige toner. De øjenskygger som vil passe perfekt til hasselfarvede øjne er derfor både grå/sølv, violet, lilla, støvet pink, gyldenbrun og oliven grøn.

Når øjnene ikke har samme farve / heterokromiske øjne
Det er ret sjældent at eje disse øjne og utroligt unikt. Der er absolut ingen grund til at skjule disse skønne øjne væk bag farvede kontraktlinser. Jeg kender selv to som har det; min egen moster (med et blåt og et brunt øjne) og en af mine gode veninder (med et grønt og et brunt øje). Når man skal lægge makeup på disse øjne, skal man ikke lægge to forskellige øjenskygger på hvert øje, for at fremhæve dem hver især. Man skal i stedet vælge sig for at fremhæve det ene over det andet (selvom alle farver fremhæver brune øjne :-) ). En fordel kan dog godt være at variere intensiteten på hvert øje, sådan at øjnene kommer i balance. Brune øjne "vejer" nemlig mere end blå og grønne. Man skal hellere ikke holde sig tilbage med at eksperimentere med kraftige farver, det klæder nemlig øjnene rigtig meget. Det samme gælder også mørke smokey eyes.Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tusind tak for din kommentar på forhånd! :-)